Przedstawiamy odnośnik do strony z aktualnymi cenami uczestnictwa w systemie QMP:
http://www.pzpbm.pl/node/217?language=pl
System certyfikacji QMP (Quality Meat Program) został przygotowany przez Polskie Zrzeszenie Producentów Bydła Mięsnego z myślą o wspieraniu produkcji bezpiecznej i dobrej wołowiny kulinarnej. Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi zaakceptowało go za oficjalny krajowy system jakości mięsa wołowego.
System QMP jest otwartym systemem mięsa wołowego gwarantowanej wysokiej jakości. System jest dedykowany dla producentów bydła mięsnego, wytwórców pasz, przewoźników żywca, przetwórców mięsa, którzy poddają się kontroli niezależnej jednostki certyfikującej.
Uczestnicy systemu QMP (hodowca, przetwórca, firmy transportowe) zobowiązują się do przestrzegania określonych reguł, których respektowanie jest corocznie kontrolowane przez niezależną jednostkę certyfikującą.
Standardy Systemu QMP wskazują cały proces produkcji mięsa wołowego, od określenia ras bydła na najlepsze mięso, po sposób jego pakowania i oznakowania. Dzięki nim, wołowina z certyfikatem QMP, która trafia do konsumentów, jest zawsze smaczna krucha, soczysta, miękka i z zaufanego źródła.
System gwarantuje produkcję wołowiny, która zaspokaja jakościowo oczekiwania ostatecznych odbiorców tego mięsa oraz daje szansę otrzymania wyższej ceny od sztuki bydła.